Boka tid nu
Din profil

AKTUELLT

Swingers Summers Cup - platser kvar!
Vi har fått in 30 anmälningar till Swingers Summe…
LÄS MER »


Information om banor SLTK Clay Open lördagen den 31/5
Idag lördag den 31/5 kommer SLTK Clay Open att bö…
LÄS MER »


Swingers Summer Cup
Sommarens roligaste mixed turnering spelar vi lör…
LÄS MER »


INFORMATION OM TENNISSKOLAN
Detta är sista veckan (vecka 21) för tennisskolan…
LÄS MER »


Informationsmöte 3:e juni 2014
Bäste SLTK medlem, Den 2:a Juni hölls ett informa…
LÄS MER »


Lediga banor
Nästa vecka (v.21) börjar summer camp på utebanor…
LÄS MER »


Eventuellt inställda tider
Eventuellt inställda tider 23/5 – 5/6 SLTK arrang…
LÄS MER »


Nr 2 2010

nyhetsbrev_oktober_2010

NYHETSBREV OKTOBER 2010

Inomhussäsongen är nu i full gång efter en varm och skön sommar. Uthyrningen av grusbanorna var som vanligt god vilket tyder på både bra väder och bra kvalitet på banorna.

För första gången samarrangerades junior- och senior-KM utomhus efter sommaren. Samtliga semifinaler och finaler spelades helgen 4-5:e september. Det blev en rolig helg där både juniorer och seniorer kunde titta och heja på varandra.

Här följer finalresultat och segrare i samtliga klasser:

 • Pojksingel 10: Adrian Olsson – Victor Trane Lindberg 6-2, 6-3
 • Pojksingel 12: Filip Karlström – Albert Regnell 6-1, 6-4
 • Pojksingel 12B: Fabian Boberg – Tom Eriksson 7-6, 4-6, 10-7
 • Pojksingel 14: Philip Olsson – Axel Brenner 6-2, 6-0
 • Pojksingel 14B: Julian de Bri – August Regnell 6-2, 6-1
 • Pojksingel 16: Philip Hall – Fredrik Liljenberg 4-6, 6-3, 6-3
 • Flicksingel 10: Beata Brenner – Amanda Engstrand 6-2, 6-4
 • Flicksingel 12: Linnea Engstrand – Alexandra Nilsson 6-4, 6-3
 • Flicksingel 14: Cecilia Ossmyr – Kamilla Hamzo 7-5, 0-6, 7-5
 • Flicksingel 18: Jessica Widmark – Amanda Ahren Moonga 6-2, 6-1
   
 • Herrsingel A: Christian Maravelias – Tomas Köhlberg 6-2, 4-6, 6-2 
 • Herrsingel B: Håkan Tarras Wahlberg – Pär Flodmark 1-6, 7-5, 6-2
 • Herrdubbel: Fredrik Trägårdh/Christer Gardell – Jonas Boding/Olle Pierrou 4-6, 7-5, 10-4
 • Damdubbel: Åsa Hedin/Sophia Törnblad – Annika Wijkström/Lotta Leuckfeldt 6-1, 5-7, 10-6
 • Mixed dubbel: Stig Lagerqvist/Annika Wijkström – Peter Säll/Nina Grönhagen 7-5, 1-0, uppg.

Ett stort grattis till alla finalister!

Här kommer övriga nyheter:

Juniorer

Inför höstterminen 2010 organiserade SLTK om juniorverksamheten till viss del. Anledningen är att vi kände att utvecklingsgruppen och tävlingsgruppen hade växt sig för stor och att vi ville ”spetsa till” dessa grupper. Vi startade därför en ny grupp, kallad ”klubbgruppen”, för att kunna erbjuda de som har ett stort intresse för tennis lite extra träning, resor, seriematcher för klubben m.m. men som har svårt att hävda sig i distriktstävlingar. Vi startade även en ”elitgrupp” för de som kan hävda sig nationellt där de får ytterligare utökad träning.

Juniorverksamheten ser nu ut som följer:

Tennisskolan - för juniorer 6-18 år. Tränar 45-60 min/vecka.

Utvecklingsgruppen – för juniorer 8-12 år. Tränar 2-4 ggr/vecka. Dessa juniorer tas ut av tränarna som bedömer vilka som har potential att komma in i Tävlingsgruppen när de blir lite äldre. 

Klubbgruppen – för juniorer 12-18 år som tas ut av tränarna. Tränar 1-2 ggr/vecka. Får representera klubben i vissa seriespel och åka på klubbresor.

Tävlingsgruppen – för juniorer 12-18 år som kan hävda sig i distriktstävlingar. Tränar 3-5-tim/vecka. 

Elitgruppen – för juniorer 12-18 år som kan hävda sig på nationella tävlingar. Tränar 5-7 tim/vecka.

Planerade träningsläger: 

 • Klubbgruppen – Gävle 13-14/11
 • Utvecklingsgruppen – Gävle Open 3-5/12 
 • Utvecklingsgruppen – Gävle 11-12/12 
 • Tävling/Elit var i Enköping helgen 1-3/10 för träning och ska åka till Borås för att tävla helgen 10-12/12.

Seniorer

Nu har höstaktiviteterna satt igång på allvar. Nytt inför hösten är att Seniorkommittén har fått en ny sammansättning. Stefan Ossmyr har efterträtt Josephine Engstrand som ordförande. Stefan var tidigare ansvarig för herrarnas gruppspel. Den nya kommittén är nu sammansatt enligt nedan:

Stefan Ossmyr, ordf
Per Sandh, tränaransvarig
Peter Kimber, gruppspel herrar
Lotta Leuckfeldt, gruppspel damer
Per Petré
Mikael Windahl

Gruppspel

På herrsidan har de sex gruppspelsdivisionerna med sammanlagt 72 spelare kommit igång igen. Nytt i höst är att Peter Kimber axlat rollen som ny "Gruppspels-General". Inom gruppspelen sker numer all rapportering av spelresultat via hemsidan. Ökad (och efterfrågad) omsättningshastighet mellan grupperna har åstadkommits då tre spelare blir uppflyttade respektive nedflyttade efter varje termin. Trycket är fortfarande hårt på att få komma in i gruppspelet och kölistan ligger på ca 12 personer just nu.

På damsidan har Lotta Leuckfeldt sett till att vi nu till hösten fått sex nya damer till gruppspelet och har därmed 18 damer totalt sett i regelbundet matchspel.

Sign-In Drills

Under senare hälften av oktober kommer en ny form av träning erbjudas till SLTK:s medlemmar. Enligt amerikanskt märke har Kungliga Tennisklubben infört mycket uppskattade så kallade "SIGN-IN DRILLS".

Vi har studerat fenomenet uppe på "Kungliga" med oss själva som försökskaniner och vittnar om mycket glädje samt genomsvettiga kläder.
Vi vill nu erbjuda SLTK:s medlemmar samma möjlighet. Ett enkelt och spontant sätt att få bra tennisträning till låg kostnad.

Vi kommer att starta upp verksamheten på två banor tisdagskvällar mellan 19.00 och 21.00. Ingen föranmälan kan göras utan spelaren kommer helt enkelt till hallen och skriver in sig. Kostnaden för en timme är beräknad till ca 100 kronor. Spelet och övningarna kommer att ledas av en tränare som anpassar övningarna till det antal spelare som anmält sig. De olika banorna kommer att utnyttjas så att spelnivån anpassas på bästa sätt mellan deltagarna. Mer information kommer inom kort.

Höst-Event

Seniorkommittén och Tävlingskommittén planerar i största hemlighet en trevlig "mixed-happening" i höstmörkret. Det nuvarande arbetsnamnet "Swingers Cup" syftar på att det finns garantier för ett antal partnerbyten under dagen. Mer information kommer inom kort.

SLTK gjorde väldigt bra ifrån sig i veteran-RM (Regionsmästerskapen) utomhus i augusti. Pehr Dunger vann mycket glädjande singelklassen i H35 och Christian Maravelias och Johan Brenner gick till final i H40 respektive H45. Stort grattis!

Övrigt

SLTK har anställt en ny tränare nu i höst. Han heter Johan Kareld och kommer att dela på en tjänst tillsammans med Marios Dimakos. Johan är 30 år gammal och har tidigare varit anställd på Svenska tennisförbundet som tränare för juniorlandslaget och Team Catella och arbetar även i teamet runt Robin Söderling. Johan kommer att arbeta som tränare för juniorerna med ansvar för tävlings- och elitgruppen tillsammans med Marios.

SLTK har under innevarande säsong sju lag representerade i Svenska tennisserien och ett juniorlag i distriktsserien. Totalt är vi alltså åtta lag som spelar för klubben och dess färger.

Det finns en hel del fina resultat att leva upp till. Under fjolårets innesäsong hade vi lika många lag och de flesta av dem gjorde mycket bra resultat. Bl.a. kan nämnas Herrlaget som vann sin serie med coach Marios Dimakos. Lotta Arnborger lotsade fram D40 till serieseger. F15 och P15 vann också sina serier med coachen Per Sandh. Årets säsong har inletts med två segrar av två. Det är Herrlaget som slagit Nynäshamns TK med 4-0 och Damlaget som slagit Spånga TBK med 3-1.

För er som vill följa lagens hemmamatcher på plats så finns spelschemat på hemsidan under rubriken Tävlingar, under fliken Seriespel.

Privatlektioner:

Om ni vill boka privatlektioner med ett par av SLTK:s tränare går det bra på följande tider:

Michael Rheindorf
Måndag 11-14
Onsdag 11-14
Fredag 10-14

Michael Sjögren
Måndag 13-14
Tisdag 11-14
Onsdag 10-12, 13-14
Torsdag 10-11
Fredag 10-11

Bokning gör ni via kansliet på 717 83 20 eller kansliet@sltk.se.

Glöm inte att kolla i lådan för kvarglömda kläder som står i korridoren utanför omklädningsrummen. Den fylls fort med tröjor, byxor, shorts, skor m.m. Allt som inte hämtas skänks till välgörande ändamål.

Vi har även hittat klockor, glasögon, nycklar och andra värdesaker. Allting kan återfås mot beskrivning på kansliet.

Ha en fortsatt trevlig höst!

Kenneth MarkdalenANNONSER